laat maar waaien mocktail van Jassy Davis

laat maar waaien Jassy Davis
glutenvrij, lactosevrij
aantal 1 |
drankje |
feestelijk, weekend |
|
glutenvrij, lactosevrij
Het mengen van vijfkruidensiroop met een scheut limoensap en een flinke hoeveelheid van de wat zure gemberkombucha levert een mocktail die qua smaak veel lijkt op zure matten. Je weet wel: snoep dat je mond doet samentrekken en dat een verslavende mix is van zoet en zuur. Het is een wrang, bruisend en speels drankje. Kombucha bevat door het fermentatieproces een zeer kleine hoeveelheid alcohol, dus vervang dat door alcoholvrij gemberbier om een echt alcoholvrije mocktail te maken.

Voor de mocktails van cocktailspecialist Jassy Davis hoef je niet te wachten tot de vijf in de klok is, die kunnen de hele dag door. Wij zeggen doen, deze espresso & tonic!

kooktijd10 minutes
totale tijd10 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: collins- of longdrinkglas, ijsklontjes

ingrediënten

  • 20 ml vers limoensap
  • 15 ml vijfkruidensiroop*
  • 150 ml gemberkombucha, gekoeld (supermarkt of online)
  • 1 partje limoen, ter garnering

instructies

  • Vul een collinsglas met ijsklontjes. Schenk het limoensap en de vijfkruidensiroop erbij, roer voorzichtig om te mengen en vul het glas af met de gekoelde gemberkombucha. Roer een paar keer om alles te mengen. Laat ter garnering een partje limoen in het glas glijden. Serveer de mocktail desgewenst met een herbruikbaar rietje.

Voedingswaarde:

calorieën: 71kcal

|

eiwit: 1g

|

vet: 1g

|

koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
*Vijfkruidensiroop: Voeg 15 g venkelzaad, 15 g szechuanpeperkorrels, 6 steranijs, 20 kruidnagels en 1 kaneelstok toe bij de suiker en water in de pan. Zeef dan de siroop en laat afkoelen. Schenk over in een gesteriliseerde pot of fles, sluit af en bewaar de siroop maximaal 1 maand in de koelkast.

RECEPTEN JASSY DAVIS. ILLUSTRATIES BETT NORRIS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
laat maar waaien Jassy Davis