espresso & tonic mocktail van Jassy Davis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij, lactosevrij
aantal 1 | drankje | feestelijk, weekend | | glutenvrij, lactosevrij
Perfect plaatje: een donkere laag espresso drijvend op een heldere, bruisende laag tonic.
De eerste Kaffe & Tonic verscheen in 2017 op de menukaart van Koppi, een café en koffiebranderij in Helsingborg in Zweden. Espresso & Tonic werd al snel hun bestverkopende ijskoffie en versies van deze drank doken in het hele land op. Koffie is belangrijk in Zweden – ze consumeren meer dan 8 kilo koffie per persoon per jaar – dus een nieuwe manier om cafeïne te scoren, veroorzaakt gegarandeerd opschudding. Uiteindelijk werd de Kaffe & Tonic over de hele wereld bekend dankzij Instagram.
Zin in nog meer mocktails van Jassy Davis? Maak dan ook eens girl next door.
kooktijd5 minuten
totale tijd5 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: collins- of longdrinkglas, ijsklontjes

ingrediënten

  • 35 ml espresso, afgekoeld
  • 180 ml tonic, gekoeld*
  • maraschino-kers, om erbij te serveren (supermarkt)

instructies

  • Maak je espresso en laat afkoelen.
  • Vul een collinsglas* met ijsklontjes en schenk de tonic erbij. Schenk voorzichtig en langzaam de espresso in het glas over de achterkant van een barlepel. Laat een maraschino-kers in de Espresso & Tonic glijden en serveer de mocktail.
Voedingswaarde:
calorieën: 75kcal
| | |
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
* Gebruik tonic van topkwaliteit, dat maakt echt verschil.. Het bevat minder kinine en heeft een meer geurige, kruidige smaak dan gewone tonic. Hierdoor is de tonic licht en helder en past hij goed bij de lichtzurige espresso. 
RECEPTEN JASSY DAVIS. ILLUSTRATIES BETT NORRIS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
espresso & tonic