delicious. kookt deze week: Italiaans comfortfood en speculaas voor Sinterklaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kalfswangen met paddenstoelen & venkelrisotto - delicious

De Italiaanse keuken is ieders favoriet, omdat het huiselijk eten is zonder veel frutsels en tierlantijntjes en daarom uiteindelijk comfortfood. Waar je ook bent, het geeft je dat warme, vertrouwde gevoel dat alles wel goedkomt.

Daarom 6x Italiaans comfortfood met op zondag speculaas toe, om de intocht van Sinterklaas deze week te vieren. Dat laatste is minder Italiaans, maar dat maakt het niet minder lekker!

Trek je sloffen aan, schenk een glas vino in en neem je koksmes in de hand. We reizen deze week af naar Italië. Het land van eenvoudig eten, met een overvloed aan groente en fruit en tradities waar we nog veel van kunnen leren.

En omdat pasta altijd een goed idee is, mocht je wellicht ook interesse hebben in deze lijst met herfstpasta’s.

6x Italiaans comfortfood én gevulde speculaas voor Sinterklaas

Maandag

cannelloni met geroosterde pompoen & gorgonzola
Als je het weekend veel eters over de vloer krijgt, is dit het ideále gerecht. Lekker makkelijk én.. je hoeft maar 30 minuten in de keuken te staan, de oven doet de rest. Heb jij meer tijd voor je gasten!
Probeer ook eens cannelloni gevuld met groene asperge, ham & geitenkaas!
naar recept
Canneloni met geroosterde pompoen - delicious

Dinsdag

bloemkool-rucolasoep met mascarpone en cannellinibonen
Gooi van bloemkool de stronk en bladeren niet weg maar maak deze heerlijke soep met restjes bloemkool, mascarpone en rucola. Met de rest van de mascarpone kan je ook nog een lekker toetje maken!
naar recept

Woensdag

romige polenta met venkelworstjes en parmezaan-tomatensaus
Polenta staat bekend om zijn multi-inzetbare karakter. De room en de parmazaan maken het tot een heerlijk feelgood gerecht. Aan tafel!
Je kan nog veel meer met polenta! Bijvoorbeeld polentafriet met parmezaan en rozemarijn.
naar recept
Romige polenta met venkelworstjes - delicious

Donderdag

ribollita met snijbonen
Eén hap van deze ribollita met snijbonen, brengt je weer terug naar Italïe. Dit is een klassieker uit Toscane. De basis is altijd witte bonen, venkel, kool en stukjes oud brood en je kunt er zelf van alles bij doen. Geniet!
naar recept
ribollita met snijbonen - delicious

Vrijdag

heilbot met tomatenolijvensaus
De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden
naar recept
heilbot met tomatenolijvensaus-delicious

Zaterdag

kalfswangen met paddenstoelen & venkelrisotto
Op zoek naar een uitdagend gerecht voor het weekend? Dan zit je met deze gebraiseerde kalfswangen helemaal goed. De paddenstoelen en venkelrisotto geven het recept een winterse touch. Aan tafel!
Tip: Maak deze groene-aspergesalade met cranberry's als bijgerecht.
naar recept
kalfswangen met paddenstoelen & venkelrisotto - delicious

Zondag

speculaasdeeg voor gevulde speculaas
Gevuld speculaas is een heerlijk kruidige verwennerij. In november en december overal verkrijgbaar, maar speculaasdeeg zelf maken is makkelijk en nóg lekkerder.
Ook heel lekker als de sint weer in het land is: gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember.
naar recept
speculaasdeeg spijs | delicious