De Italiaanse keuken is ieders favoriet, omdat het huiselijk eten is zonder veel frutsels en tierlantijntjes en daarom uiteindelijk comfortfood. Waar je ook bent, het geeft je dat warme, vertrouwde gevoel dat alles wel goedkomt.
Daarom 6x Italiaans comfortfood met op zondag speculaas toe, om de intocht van Sinterklaas deze week te vieren. Dat laatste is minder Italiaans, maar dat maakt het niet minder lekker!
Trek je sloffen aan, schenk een glas vino in en neem je koksmes in de hand. We reizen deze week af naar Italië. Het land van eenvoudig eten, met een overvloed aan groente en fruit en tradities waar we nog veel van kunnen leren.
bloemkool-rucolasoep met mascarpone en cannellinibonen
Gooi de stronk en bladeren van bloemkool niet weg! Je maakt er namelijk deze heerlijke soep met mascarpone en rucola mee. Heb je wat mascarpone over? Ga dan voor een lekker romig toetje.Daar hebben we wel wat inspiratie voor natuurlijk! Zoals limoncellocrema met mascarpone (zie recept), deze bellini-trifle met amaretti & citroenmascarpone of een koffietrifle met marsala en mascarponeroom.
romige polenta met venkelworstjes en parmezaan-tomatensaus
Polenta staat bekend om zijn multi-inzetbare karakter. De room en de parmazaan maken het tot een heerlijk feelgood gerecht. Aan tafel! Je kan nog veel meer met polenta! Bijvoorbeeld polentafriet met parmezaan en rozemarijn.
Eén hap van deze ribollita met snijbonen, brengt je weer terug naar Italïe. Dit is een klassieker uit Toscane. De basis is altijd witte bonen, venkel, kool en stukjes oud brood en je kunt er zelf van alles bij doen. Geniet!
Op zoek naar een uitdagend gerecht voor het weekend? Dan zit je met deze gebraiseerde kalfswangen helemaal goed. De paddenstoelen en venkelrisotto geven het recept een winterse touch. Aan tafel!Tip: Maak deze groene-aspergesalade met cranberry's als bijgerecht.
Gevuld speculaas is een heerlijk kruidige verwennerij. In november en december overal verkrijgbaar, maar speculaasdeeg zelf maken is makkelijk en nóg lekkerder.