delicious. kookt deze week: easy mediterrane gerechten

zeebaars met aardappel en olijven

De landen rond de Middellandse Zee zijn heel verschillend: oosters en westers, christelijk en moslim, met bossen, woestijnen, bergen, baaien en eilanden. Maar ze hebben ook veel gemeen, en dat zie je vooral terug in de keuken. Zoals Claudia Roden het zo mooi omschrijft in haar boek Med: ‘Tomato sauce is the signature tune of the entire Mediterranean, olives and garlic are its symbols.’ Zorg dus dat je die ingrediënten in huis hebt, want we eten deze week alle dagen mediterraans.

Maandag

shakshuka met venkel en gekonfijte citroen
In het land van oorsprong Tunesië een klassieker en hier nu een trend, waarop talloze variaties mogelijk zijn. Zoals deze met venkel en gekonfijte citroen.
Er zijn nog meer recepten voor zachte eitjes. Cocottes bijvoorbeeld!
shakshuka

Dinsdag

kip met feta
Maak vanavond kip met feta. Groene sla erbij, eventueel rijst of wat brood en klaar ben je, binnen 30 minuten. Easy! Het recept is voor vier personen, maar je maakt het net zo makkelijk voor acht. 
Wil je iets meer dan een gewone groene salade erbij? Maak deze met venkel en sinaasappel!
naar recept
kip met feta - delicious

Woensdag

zeebaars met aardappel en olijven
Eters op bezoek? Dan is deze zeebaars perfect om te maken. Deze mediterrane vis oogt chique, maar staat al binnen 45 minuten op tafel. Zo gedaan dus!
Ben je een grotere fan van zalm? Bekijk dan deze tarte flambée met zalm.
naar recept
zeebaars met aardappel en olijven - delicious

Donderdag

sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing
Dit vega voorgerecht met sinaasappel en venkel is heerlijk fris en licht. Liever een complete maaltijd van deze salade maken? Geef er geroosterde biefstuk of ribeye bij!
sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing | delicious

Vrijdag

snel gevulde puntpaprika’s
Paprika is een populaire vruchtgroente, logisch want je kun ‘m in tal van gerechten verwerken. De puntpaprika is wat zoeter dan de gewone paprika en is goed geschikt om te vullen. Deze Midden-Oosterse variant zet je binnen een handomdraai op tafel. Je serveert hem als bijgerecht. 
Oók lekker: paprikasalade!
naar recept
gevulde puntpaprika's

Zaterdag

MEDITERRANE ZUURKOOL met saucijs en oregano
Zuurkool wordt vaak gebruikt in stamppotten, maar in deze Mediterrane ovenschotel met saucijs past de zuurkool ook perfect. De ovenschotel is snel klaar en bereid met een handjevol ingrediënten. Een lekker recept voor een makkelijke avond.
naar recept
Mediterrane zuurkoolschotel met saucijs en oregano

Zondag

knapperige vijgenrolletjes met amandel en honing-limoensiroop
In de zomer trekken we graag zuidwaarts. Op vakantie – en lang daarna – koken we lekker simpel & snel, maar we blijven wel graag in die ontspannen sfeer. Janneke’s mezze-menu zorgt daar precies voor en is een feestje om in het weekend te maken én te delen.
Deze vijgenrolletjes zijn het perfecte nagerecht waardoor je nog net even iets langer in mediterrane sferen blijft.
Zin in meer Mediterraan? Maak deze mini-mussakhan!
naar recept
vijgenrolletjes
zeebaars met aardappel en olijven