vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
aziatisch |
Easy, maar zo lekker! Deze pompoencurry met linzen en paddenstoelen. De frisse smaak van het kaffirlimoenblad geeft de curry een boost.
Ingrediënten
- 2 el arachide- of zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 3 el gemberwortel geraspt
- 2 kaffir limeblaadjes* ragfijn gesneden
- 75 g currypasta rood
- 1 el tomatenpuree
- 250 g champignons klein, gehalveerd
- 2 trostomaten in partjes
- 400 g linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 400 ml kokosmelk blik
- 800 g pompoen geschild, in blokjes van ± 2 cm
- 150 g spinazieblaadjes
- ook nodig: gestoomde rijst koriander- blaadjes en in dunne ringen gesneden rode peper, voor serveren
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan, op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3-4 min. of tot hij zacht is. Voeg de knoflook, gember, kaffir limoenblaadjes, currypasta en tomatenpuree toe en bak 1-2 min. tot het geurt. Voeg de champignons en tomaatpartjes toe en roerbak ze 2-3 min. Voeg dan de linzen en kokosmelk toe. Spoel het blik kokosmelk met 125 ml water en voeg toe aan de pan.
- Zet het vuur hoger en breng alles zachtjes aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 5-6 min. Voeg de pompoen toe en kook 10 min. tot net gaar. Roer de spinazie door de pompoencurry en verhit nog 1 min. tot de blaadjes zacht zijn.
- Serveer de pompoencurry bestrooid met koriander en rode peper en de gestoomde rijst.
Voedingswaarde
* Kaffir lime- of kaffirlimoenblad is te koop bij de meeste toko’s (koelvak of diepvries).
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley, Mark Roper (Karbonade). Styling: David Morgan, Bernie Smithies (Karbonade). Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!