Easy, maar zo lekker! Deze pompoencurry met linzen en paddenstoelen. De frisse smaak van het kaffirlimoenblad geeft de curry een boost.
Kooktijd50 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
2elarachide- of zonnebloemolie
1uifijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
3elgemberwortelgeraspt
2kaffir limeblaadjes*ragfijn gesneden
75gcurrypastarood
1eltomatenpuree
250gchampignonsklein, gehalveerd
2trostomatenin partjes
400glinzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
400mlkokosmelkblik
800gpompoengeschild, in blokjes van ± 2 cm
150gspinazieblaadjes
ook nodig:gestoomde rijstkoriander- blaadjes en in dunne ringen gesneden rode peper, voor serveren
Instructies
Verhit de olie in een grote pan, op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3-4 min. of tot hij zacht is. Voeg de knoflook, gember, kaffir limoenblaadjes, currypasta en tomatenpuree toe en bak 1-2 min. tot het geurt. Voeg de champignons en tomaatpartjes toe en roerbak ze 2-3 min. Voeg dan de linzen en kokosmelk toe. Spoel het blik kokosmelk met 125 ml water en voeg toe aan de pan.
Zet het vuur hoger en breng alles zachtjes aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 5-6 min. Voeg de pompoen toe en kook 10 min. tot net gaar. Roer de spinazie door de pompoencurry en verhit nog 1 min. tot de blaadjes zacht zijn.
Serveer de pompoencurry bestrooid met koriander en rode peper en de gestoomde rijst.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Kaffir lime- of kaffirlimoenblad is te koop bij de meeste toko’s (koelvak of diepvries).Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley, Mark Roper (Karbonade). Styling: David Morgan, Bernie Smithies (Karbonade). Bewerking: Bas Robben