curry met aardappel, spinazie, curryblaadjes en mosterdzaad

Hoog tijd om aardappel uit het saaie hoekje te halen en vol liefde te serveren. In galette, gratin, koekjes of deze geurige curry met kokosroom en poppend mosterdzaad.

Ben je aardappel-moe, check dan onze ideeën om ze eens écht anders aan te pakken; zo serveer je met liefde galette, gratin of deze aardappelcurry. Voor alle recepten en pieper-inspiratie sla je nu het september-nummer van delicious. open!

Curry met aardappel, spinazie, curryblaadjes en mosterdzaad

aantal 4 | hoofdgerecht | | indiaas |
Omdat we zo dol zijn op Thaise rode curry, maar ook op de specerijencombinatie die je terugvindt in veel Zuid-Indiase curry's (mosterdzaad + curryblaadjes) hebben we ze gecombineerd. Het resultaat is verbluffend!
kooktijd45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 700 g aardappels met rode schil, gehalveerd of in drieën
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl mild paprikapoeder
  • 50 g ghee geklaarde boter, supermarkt
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 6 curryblaadjes
  • 1 el zwart mosterdzaad
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 el Thaise rode currypasta
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml kokosroom (blik)
  • 120 g spinazie
  • 2 tl vissaus, of naar smaak
  • 4 zachtgekookte eieren gehalveerd gestoomde rijst, Griekse yoghurt en limoenpartjes, voor erbij

instructies

  • Zet de aardappels met de bouillon op in een middelgrote pan en breng ze aan de kook. Kook ze in 15-20 min. net gaar. Giet ze af en vang daarbij 180 ml van de bouillon op. Bestrooi de aardappels met de gemalen komijn, het korianderzaad, de kurkuma en het paprikapoeder.
  • Smelt de ghee in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de knoflook hierin in ± 1 min. goudgeel en schep met een schuimspaan op een bord. Bak in dezelfde pan de curryblaadjes in 1-2 min. crispy en schep ze op het bord.
  • Bak ook het mosterdzaad in de ghee tot het begint op te springen, voeg de ui toe en bak ± 5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de currypasta en tomatenpuree toe en bak 1⁄2 min. tot het gaat geuren. Schep de kokosroom erdoor en breng net aan de kook. Voeg de aardappels en een scheutje bouillon toe. Schep de spinazie erdoor en laat slinken. Voeg eventueel extra bouillon toe tot de gewenste dikte.
  • Voeg vissaus naar smaak toe en bestrooi met de gebakken knoflook en curryblaadjes. Serveer met de eieren, rijst, yoghurt en limoenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 781kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 86g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pikante vissoep met gember en dragon

RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.