crostini met gegrilde tuinbonenspread

crostini met gegrilde tuinbonenspread
RECEPT: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN
vegetarisch
aantal 4 | hapje | | | vegetarisch
Favabonen, oftewel tuinbonen zijn in de eerste zomermaanden te verkrijgen. Als je ze dubbeldopt krijg je een heerlijk romige boon die zich goed laat opdraaien tot een smeuïge dip.
Is het nog te vroeg voor verse bonen? Ga dan voor tuinbonen uit het vriesvak: deze zijn vaak zelfs rijker aan vitaminen dan bonen in het koelverse schap. Niets mis mee dus!
Gril het brood knapperig en bestrijk de crostini rijkelijk met een laag van deze onweerstaanbare tuinbonenspread en wat schotsen parmezaan.
Lekker voor erbij: wortels met harissa-citroenyoghurtdip
Kooktijd30 minutes
oven15 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 1 kleine bol knoflook
  • 1 kg verse tuinbonen, gedopt
  • 100 g verse parmezaan, stuk
  • rasp van 1 biocitroen
  • chilivlokken
  • lekkere, frisgroene olijfolie
  • 2-3 piadina* in repen
  • oude balsamico of balsamicostroop

Instructies

  • Verhit de oven voor op 200°C.
  • Doe de knoflookbol in een ovenschaaltje en zet 10-15 min. in de oven tot de tenen zacht zijn. Blancheer intussen de tuinbonen 2-3 min. in gezouten water.
  • Plop de knoflookteentjes uit de velletjes. Rasp 2-3 el parmezaan fijn. Pureer de helft van de tuinbonen met de geraspte parmezaan, de citroenrasp, chilivlokken, wat van de gepofte knoflook, een snuf zout en flink wat olijfolie naar smaak. Voor meer pit kun je nog wat verse knoflook mee pureren.
  • Gril het brood knapperig in de grillpan. Gril daarna de rest van de tuinbonen kort in de grillpan. Bestrijk de crostini’s met wat tuinbonenmengsel. Bedruppel met de balsamico en schaaf er wat parmezaan over. Geef de rest van de tuinbonen erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 296kcal
eiwit: 22g
vet: 12g
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
* Piadina’s koop je bij goed gesorteerde supermarkten. Neem eventueel flatbread of maak zelf crostini’s van oud brood.
RECEPTEN, BEREIDING, TEKST: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer recepten en artikelen van Merijns hand lees je hier.