aantal 4 | hapje | | | vegetarisch
Favabonen, oftewel tuinbonen zijn in de eerste zomermaanden te verkrijgen. Als je ze dubbeldopt krijg je een heerlijk romige boon die zich goed laat opdraaien tot een smeuïge dip.Is het nog te vroeg voor verse bonen? Ga dan voor tuinbonen uit het vriesvak: deze zijn vaak zelfs rijker aan vitaminen dan bonen in het koelverse schap. Niets mis mee dus! Gril het brood knapperig en bestrijk de crostini rijkelijk met een laag van deze onweerstaanbare tuinbonenspread en wat schotsen parmezaan. Lekker voor erbij: wortels met harissa-citroenyoghurtdip
Kooktijd:30 minuten
oven15 minuten
Totale tijd:45 minuten
* Piadina’s koop je bij goed gesorteerde supermarkten. Neem eventueel flatbread of maak zelf crostini’s van oud brood.
RECEPTEN, BEREIDING, TEKST: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gegrilde-tuinbonenspread op piadini crostini