crispy gebakken vis met zeekraalremoulade

crispy gebakken vis met zeekraalremoulade
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | FOODSTYLING: BART STUART.

Ons covermodel stoot kibbeling van zijn troon, want het kan altijd krokanter, en wel zo: met een spicy panko-paneerlaag. Probeer het zelf en vergeet dat overheerlijke sausje er niet bij te geven!

Heb je zin om je tanden in nog meer krokante gerechten te zetten? Zoals een spaghetti-burger met paprikapickle, crispy gnocchi of een Japanse groenten-millefeuille, bestel dan nu het mei-nummer:

aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Snijd de vis in stukjes voor extra veel crunchy buitenkant en dip maar in de remoulade met fris-knapperige zeekraal!
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: evt. frituurpan of airfryer

Ingrediënten

  • 200 g bimi, dikke in de lengte doormidden
  • 1 bos groene asperges, zonder houtige eindjes
  • 5 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 2 tl garam masala (of kerriepoeder)
  • 150 g bloem
  • 150 g panko
  • 400 g kabeljauwfilet, in 4×2 cm-stukken
  • 600 g diepvriesfriet
  • olie, om in te frituren

zeekraalremoulade

  • 4 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1/2 bosje dille, fijngesneden
  • 50 g zeekraal, in 1/2 cm-stukjes
  • 1 el mierikswortel, of meer naar smaak
  • 8 zoetzure augurkjes, in stukjes
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Kook de bimi en asperges 2 min. in ruim gezouten water. Giet af, spoel koud af onder stromend water en laat uitlekken. Dep de groenten droog en schep om met 3 el olijfolie, peper en zout.
  • Klop de eieren met de garam masala los in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Doe de bloem en de panko elk in een ander diep bord. Haal de stukken kabeljauw achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de vis in ± 10 min. rondom knapperig, goudbruin en gaar. Houd warm in de oven op 140°C. Herhaal met de rest van de vis.
  • Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de bimi en asperges 3-5 min. of tot er grillstreepjes zichtbaar zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de zeekraalremoulade tot saus en breng op smaak met peper. Serveer bij de crunchy vissticks, friet en gegrilde groenten. Lekker fris met partjes citroen.

Voedingswaarde

calorieën: 993kcal
eiwit: 38g
vet: 49g
koolhydraten: 95g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | FOODSTYLING: BART STUART.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin in een elegante(re) cheesecake? Dit is onze Italiaanse versie met ricotta