Snijd de vis in stukjes voor extra veel crunchy buitenkant en dip maar in de remoulade met fris-knapperige zeekraal!
Kooktijd45 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: evt. frituurpan of airfryer
Ingrediënten
200gbimi,dikke in de lengte doormidden
1bos groene asperges,zonder houtige eindjes
5elolijfolie
3eieren
2tlgaram masala(of kerriepoeder)
150gbloem
150gpanko
400gkabeljauwfilet,in 4x2 cm-stukken
600gdiepvriesfriet
olie,om in te frituren
zeekraalremoulade
4elmayonaise
2elyoghurt
1/2bosje dille,fijngesneden
50gzeekraal,in 1/2 cm-stukjes
1elmierikswortel,of meer naar smaak
8zoetzure augurkjes,in stukjes
1elcitroensap
Instructies
Kook de bimi en asperges 2 min. in ruim gezouten water. Giet af, spoel koud af onder stromend water en laat uitlekken. Dep de groenten droog en schep om met 3 el olijfolie, peper en zout.
Klop de eieren met de garam masala los in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Doe de bloem en de panko elk in een ander diep bord. Haal de stukken kabeljauw achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de vis in ± 10 min. rondom knapperig, goudbruin en gaar. Houd warm in de oven op 140°C. Herhaal met de rest van de vis.
Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de bimi en asperges 3-5 min. of tot er grillstreepjes zichtbaar zijn.
Meng alle ingrediënten voor de zeekraalremoulade tot saus en breng op smaak met peper. Serveer bij de crunchy vissticks, friet en gegrilde groenten. Lekker fris met partjes citroen.
Voedingswaarde
calorieën: 993kcal
eiwit: 38g
vet: 49g
koolhydraten: 95g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | FOODSTYLING: BART STUART.