Couscous met worstjes in kruidige abrikozensaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
COUSCOUS met worstjes in kruidige abrikozensau - delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | marokkaans | lactosevrij
Couscous is ontzettend veelzijdig. Het is een goede basis om allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zoek je inspiratie? Probeer dan eens deze couscous met worstjes en een kruidige, zoete abrikozensaus.
Wist je dat je couscous ook goed zoet kan eten? Bekijk hier het recept!
voorbereiding25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 300 ml vleesfond
  • 300 g volkoren couscous
  • 4 el amandelschaafsel
  • 3 takjes peterselie

voorraad

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

instructies

  • Kruid het gehakt en vorm er met natte handen snel 8 nonchalante worstjes van. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de abrikozen grof.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de worstjes in 5 min. rondom bruin aan. Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe en bak 1 min. mee. Schep de tomatenpuree met de kaneel erdoor. Schenk de vleesfond erbij en roer tot een gladde saus. Breng tegen de kook aan, draai het vuur laag en stoof de worstjes in 10 min. gaar.
  • Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml kokend water op en laat de couscous 5 min. wellen. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het op een bord. Snijd de peterselie fijn.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous op een schaal. Schep de gehaktballetjes met de saus erover en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 605kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!