vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
|
vegetarisch
Wil je kleur en vooral véél smaak op je bord? Buit het zomeraanbod van verse groenten helemaal uit en kies voor groene (en gele) courgette. En maak het lekker kruidig met royaal peterselie en munt.
Ingrediënten
- 75 g bloem
- 2 eieren
- 150 g panko
- 2 tl gedroogde munt
- 600 g halloumi in 1 cm-plakjes zonnebloemolie, om in te frituren
- 3 kleine courgettes in lange, dunne linten geschaafd
- 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
- 1/2 bosje munt, blaadjes geplukt
- 3 el pijnboompitten, geroosterd
citroendressing
- 1 el fijngesneden gekonfijte citroen
- 4 el muntblaadjes, fijngesneden
- sap van 1 kleine citroen
- 75 ml met citroen gearomatiseerde olijfolie (5 el)
Instructies
- Strooi de bloem in een diep bord en voeg wat fijn zout en peper toe. Roer in een ander diep bord de eieren los en strooi de panko en de gedroogde munt in een derde diep bord.
- Wentel de halloumi eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de panko. Leg ze op een schaal en laat ze 30 min. rusten in de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de citroendressing in een kom en voeg wat zout naar smaak toe.
- Vul een (frituur)pan voor de helft met olie en verhit die tot 180oC of tot een blokje brood hierin in 30 sec. goudbruin kleurt. Frituur de gepaneerde halloumiplakjes met een paar tegelijk in ± 5-6 min. goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schep de courgettelinten om met de dressing. Verdeel vlak voor serveren de krokante halloumi, verse kruiden en pijnboompitten erover.
Voedingswaarde
calorieën: 1067kcal
eiwit: 48g
vet: 74g
koolhydraten: 50g
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lekker naast een kom pikante vissoep met gember en dragon