courgette & shiitake mandu Koreaanse dumplings

courgette & shiitake mandu Koreaanse dumplings
RECEPTEN EUN HEE AN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN, ERNIE ENKELAAR STYLING VIVIEN WALSH

Een nieuw culinair jaar staat voor de deur, en na de feestdagen is het tijd om weer te genieten van gezonde gerechten. Deze Koreaanse dumplings met courgette en shiitake, ook wel mandu, zijn de perfecte start voor een frisse en smaakvolle start van het jaar!

Het nieuwe nummer van delicious. staat vol met gezonde en goedkope gerechten voor het nieuwe jaar. Bestel ‘m hier!

Courgette & shiitake mandu

vegan
aantal 30 | hapje, hapjes | weekend | koreaans | vegan
De Koreaanse keuken is terecht een grote hit. Het is ultiem comfortfood met een flinke dosis umami en pit. Deze courgette & shiitake mandu Koreaanse dumplings zijn een easy introductie in de fantastische smaken van het land.
Voorbereiding50 minutes
wachten20 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Kookgerei

  • stoommand

Ingrediënten

  • 200 g courgette geraspt, of courgettespaghetti
  • 100 g shiitake steeltjes verwijderd, fijngesneden
  • 100 g stevige tofu uitgelekt
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl sojasaus + 4 el
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 30 ronde dumplingvelletjes*
  • 4 el rijstazijn
  • grote snuf gochugaru* + extra voor erbij

Instructies

  • Meng de courgette, shiitake en 1 tl zout in een middelgrote kom met de handen door elkaar. Laat ± 20 min. staan om zachter te worden.
  • Dep de tofu droog met keukenpapier en verkruimel in een grote kom. Voeg de sesamolie en 2 tl sojasaus toe en meng door elkaar.
  • Knijp goed het vocht uit het courgettemengsel en voeg dit samen met de knoflook toe aan de tofu. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  • Leg de dumplingvelletjes op een werkblad en leg 2 tl vulling in het midden van elk velletje. Maak de randjes een beetje nat en druk de randen van het velletje goed op elkaar, zodat er een half maantje ontstaat. Duw voorzichtig alle lucht eruit. Maak één hoekje een beetje nat en vouw de hoeken naar elkaar toe. Druk goed aan. Herhaal met de rest van de dumplings.
  • Bekleed de stoommand met bakpapier. Prik met een satéprikker een paar gaatjes in het papier. Leg de dumplings op het papier, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Zet de stoommand op een pan met kokend water en stoom de dumplings (evt. in porties) 8-10 min. tot de velletjes een beetje doorzichtig zijn en de vulling heet is.
  • Roer voor de dipsaus de 4 el sojasaus, rijstazijn en gochugaru door elkaar.
  • Bestrooi de dumplings eventueel met extra gochugaru en serveer met de Koreaanse dipsaus.

Voedingswaarde

calorieën: 74kcal
eiwit: 3g
vet: 1g
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
* Dumplingvelletjes koop je bij de toko. Gochugaru is Koreaans chilipoeder dat je koopt bij de toko.
Recepen: Eun Hee An, Fotografie: Alan Jensen, Ernie Enkelaar, Styling: Vivien Walsh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 6x onmisbare Koreaanse ingrediënten | delicious.magazine