courgette inmaken

courgette inmaken
RECEPTEN: MATT STONE, JO BARRETT | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
glutenvrij, veganistisch
aantal 2 | bijgerecht | | | glutenvrij, vegan
Heb je een royale zomeroogst of puilen de fruit en -groentekramen uit van producten op hun top? Dompel de courgettes, maar bijvoorbeeld ook tomaten of aubergines onder in het zuur, zodat je er hartje winter van kunt genieten.
Eet de pickles bij deze vegan shoarma.
Kooktijd15 minutes
intrekken30 minutes
Totale tijd45 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: gesteriliseerde (weck)potten*

Ingrediënten

  • 4 kleine stevige courgettes, in 3 mm-plakjes
  • 2 kleine uien, in dunne ringen
  • 1 ½ el zout
  • 1 l appelazijn
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl bruin* of geel mosterdzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 5 el bladpeterselie, stelen en blaadjes fijngesneden

Instructies

  • Doe de courgettes en uien in een grote kom en schep om met het zout. Overgiet met ijskoud water en laat ± 30 min. intrekken. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Doe de azijn met de suiker en specerijen in een grote steelpan en breng al roerend aan de kook op halfhoog vuur. Draai het vuur laag en laat 2-3 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en roer de peterselie erdoor.
  • Verdeel de gepekelde courgettes en uien over gesteriliseerde (weck)potten en druk stevig aan. Overgiet ze met het azijnmengsel en sluit de potten. Je kunt de pickles meteen na afkoelen eten, maar ook nog bewaren, twee maanden op een koele, donkere plek en in de koelkast een maand of vier.

Voedingswaarde

calorieën: 94kcal
eiwit: 1g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
* Bruin mosterdzaad is scherper dan geel mosterdzaad. Het is te koop bij de Aziatische supermarkt.
Klik hier om te zien hoe je weckpotten steriliseert.
RECEPTEN: MATT STONE, JO BARRETT | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: augurken inmaken: zo doe je dat!