coquilles met gebakken spek

coquilles met gebakken spek
Recept: Yvette van Boven, Bereiding: Eke Mariën, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Productie: Ellen van Mol, Muriël Schrijn
aantal 12 | hapje, hapjes | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Coquilles met gebakken spek zijn een heerlijk hapje. Zet de tafel vol met deze kleine traktaties en deel ze met je gasten voor een feestelijke sfeer!
Voorbereiding15 minutes
voorbereiden5 minutes
Totale tijd20 minutes

Kookgerei

  • 12 mooie lepels

Ingrediënten

  • 12 coquilles evt. diepvries
  • 12 dunne plakjes ontbijtspek
  • sap van 2-3 limoenen
  • 1 bosje waterkers de harde stelen verwijderd

Instructies

  • voorbereiden (kan ½ dag van tevoren) Wikkel om elke coquille een dun plakje spek. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Bak de coquilles in een koekenpan met antiaanbaklaag tot het spek knapperig en het schelpdier net niet meer doorzichtig is. Druppel er limoensap over. Leg wat waterkers op de lepels en leg er coquilles op. Serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
TIP Extra lekker: druppel er nog wat basilicumolie
Recept: Yvette van Boven, Bereiding: Eke Mariën, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Productie: Ellen van Mol, Muriël Schrijn
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 33 snelle koude borrelhapjes om je vingers bij af te likken