De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

confit de rosé

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 4 | brunch | feestelijk, kerst | internationaal |
Je kunt dit ook met rode wijn maken. Gebruik dan meer sinaasappel (en/of mandarijn) en laat ook 3 kruidnagels en een kaneelstokje meetrekken. Lekker op deze borrelplank met rauwe ham en kaas.
voorbereiding40 minuten
afkoelen1 uur
totale tijd1 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 fles rosé
  • 600 g geleisuiker speciaal
  • 3 kardemompeulen
  • sap van ½ citroen
  • schil van ¼ citroen
  • schil van ¼ sinaasappel

instructies

  • Kan vanaf 3 maanden van tevoren, begin in elk geval 2 uur van tevoren. Snijd het vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit en doe ze met alle ingrediënten in een grote pan. Breng aan de kook en laat zo’n 30 min. zacht koken. Test de stijfheid door 1 tl gelei op een schoteltje te gieten en zet even in de koelkast. Als de gelei mooi stijf wordt, vis dan de kardemompeulen en het vanillestokje eruit en schenk in gesteriliseerde potten.
  • Draai de deksels erop, draai de potten om en laat ondersteboven afkoelen. Op een koele, donkere plaats blijft de confit zeker 3 maanden goed. Na openen koel bewaren.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!