aantal 4 |
brunch |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Je kunt dit ook met rode wijn maken. Gebruik dan meer sinaasappel (en/of mandarijn) en laat ook 3 kruidnagels en een kaneelstokje meetrekken.
Lekker op deze borrelplank met rauwe ham en kaas.
Voorbereiding40 minutesminutes
afkoelen1 hourhour
Totale tijd1 hourhour40 minutesminutes
Ingrediënten
1vanillestokje
1fles rosé
600ggeleisuiker speciaal
3kardemompeulen
sap van ½ citroen
schil van ¼ citroen
schil van ¼ sinaasappel
Instructies
Kan vanaf 3 maanden van tevoren, begin in elk geval 2 uur van tevoren. Snijd het vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit en doe ze met alle ingrediënten in een grote pan. Breng aan de kook en laat zo’n 30 min. zacht koken. Test de stijfheid door 1 tl gelei op een schoteltje te gieten en zet even in de koelkast. Als de gelei mooi stijf wordt, vis dan de kardemompeulen en het vanillestokje eruit en schenk in gesteriliseerde potten.
Draai de deksels erop, draai de potten om en laat ondersteboven afkoelen. Op een koele, donkere plaats blijft de confit zeker 3 maanden goed. Na openen koel bewaren.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer