cocktailbroodjes met garnalen & chipotle-bieslookmayo

cocktailbroodjes met garnalen & chipotle-bieslookmayo
RECEPTEN, BEREIDING HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | amerikaans | lactosevrij

Eerst even zwemmen of direct de mand uitpakken, de fles open en proosten op zo'n mooie avond. Tanden in de cocktailbroodjes en genieten maar!

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 1 el chipotlepepers pot, fijngesneden
  • ½ bosje bieslook + extra voor erover
  • sap van ½ limoen + 1 limoen in partjes voor erbij
  • 4 el mayonaise
  • 16 kleine rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, met staart
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 4 kleine zachte melkbroodjes, aan de bovenkant opengesneden
  • 75 g waterkers, blaadjes geplukt
  • 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
  • 2 avocado’s, in plakjes

Instructies

  1. Roer voor de chipotle-bieslookmayo de fijngesneden chipotle, bieslook, het limoensap en de limoenrasp door de mayonaise en breng op smaak met 1 tl zeezout. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Schep de garnalen om met de olie en wat zout en peper. Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de garnalen hierin 3-4 minuten, tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Keer ze halverwege.
  3. Besmeer de broodjes elk met 1 el van de chipotle-bieslookmayo. Beleg ze met de garnalen, waterkers, radijsjes en avocado en serveer met limoenpartjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 529 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 43 g
  • koolhydraten: 26 g

RECEPTEN, BEREIDING HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Een toetje voor op de wishlist: mascarponetaart met bessen