In delicious. 8 maakt Merijn fleurige gerechten met begonia’s. Fritters, zeebaars, een citroen-crèmetaart en een frisse cocktail. In de video krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de fotoshoot.
kooktijd30 minutesminutes
Intrekken1 hourhour
ingrediënten
1biosinaasappelstukje schil
50mlwodka
100gsuiker
1elmuntgedroogd
1biolimoenrasp en sap
10-15begoniabloemenroze of rode
30mlsinaasappellikeur
koolzuurhoudend waterijskoud
instructies
Doe de sinaasappelschil in de wodka en laat 1 uur, maar liever een paar dagen, staan.
Verwarm de suiker met 200 ml water in een steelpan. Voeg de munt, limoenrasp en -sap toe. Laat op laag vuur in 15 min. zacht inkoken tot een siroop. Zeef de siroop.
Snijd de bloemen fijn, voeg toe aan de siroop en pureer grof, zodat de siroop roze wordt. Eventueel kun je de siroop zeven.
Doe 20 ml (± 1¼ el) siroop (of meer naar smaak) in een groot cocktailglas. Voeg de likeur en wodka toe en vul af met bruiswater.
Bewaar de rest van de siroop voor later gebruik of voor meer cocktails.