Cocktail met begonia, munt, sinaasappelwodka en -likeur

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
cocktail met begonia


aantal 1 | drankje | feestelijk, weekend | |
In delicious. 8 maakt Merijn fleurige gerechten met begonia’s. Fritters, zeebaars, een citroen-crèmetaart en een frisse cocktail. In de video krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de fotoshoot. 
kooktijd30 minuten
Intrekken1 uur

ingrediënten

  • 1 biosinaasappel stukje schil
  • 50 ml wodka
  • 100 g suiker
  • 1 el munt gedroogd
  • 1 biolimoen rasp en sap
  • 10-15 begoniabloemen roze of rode
  • 30 ml sinaasappellikeur
  • koolzuurhoudend water ijskoud

instructies

  • Doe de sinaasappelschil in de wodka en laat 1 uur, maar liever een paar dagen, staan.
  • Verwarm de suiker met 200 ml water in een steelpan. Voeg de munt, limoenrasp en -sap toe. Laat op laag vuur in 15 min. zacht inkoken tot een siroop. Zeef de siroop.
  • Snijd de bloemen fijn, voeg toe aan de siroop en pureer grof, zodat de siroop roze wordt. Eventueel kun je de siroop zeven.
  • Doe 20 ml (± 1¼ el) siroop (of meer naar smaak) in een groot cocktailglas. Voeg de likeur en wodka toe en vul af met bruiswater.
  • Bewaar de rest van de siroop voor later gebruik of voor meer cocktails.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Laat je inspireren door deze fleurige video:
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling, bloemenstyling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!