Ciderkarbonaadjes met appel en venkel

Ciderkarbonaadjes met appel en venkel

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks | frans |

Dit wil je eten vanavond: heerlijke sappige ciderkarbonaadjes met appel en venkel. Lekker en je bakt ze in een handomdraai (altijd fijn).

Kooktijd:25

Oven30

Totale tijd:55

Ingrediënten

  • 1 venkelknol in de lengte in dikke plakken gesneden
  • 1 stevige handappel met rode schil, in partjes
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 biocitroen in partjes
  • 4 tenen knoflook ongepeld
  • 60 ml olijfolie
  • 4 haaskarbonades van elk 200 g
  • 125 ml appelcider
  • 1 el dijonmosterd
  • platte peterselie gehakt, voor garneren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de venkel, appel, ui, citroen en knoflook in een ovenschaal (inhoud 3 l), schenk er 2 el olie over en schep door elkaar met zout en peper naar smaak. Bak alles 30 min. in de voorverwarmde oven of tot alles net zacht is.
  2. Verhit intussen in een koekenpan 1 el olie op middelhoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 min. of tot ze mooi gekleurd zijn.
  3. Meng de cider met de mosterd en voeg toe aan de pan. Verhit alles nog 2 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Leg de karbonades bij de groenten in de ovenschaal, schenk er de ciderjus over en zet terug in de oven.
  4. Braad de karbonades zo nog 5 min. of tot ze goed gaar zijn en de groenten zacht. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarde

Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kristine Duran-Thiessen. Bewerking: Dosia Brewer

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!