veganistisch
aantal 500 |
bijgerecht |
|
iraaks |
vegan
bijgerecht |
|
iraaks |
vegan
Sara: 'Deze chutney wil je standaard in je koelkast hebben staan, ze is fruitig, kruidig, pikant en geeft je ook nog een aardse, zurige knuffel bij binnenkomst. Een femme fatale om van te houden.' Serveer noomichutney bij kubbeh en alles wat streetfood-gerelateerd is.
Deze zwoele dip komt uit Sara Shawkat's kookboek NOOMI (vernoemd naar de zwarte, gedroogde limoenen die je nodig hebt voor dit recept)
kooktijd35 minutes minutes
totale tijd35 minutes minutes
Kookgerei
-
ook nodig: vijzel en blender
ingrediënten
- 1½ el mosterdzaad
- 1½ el korianderzaad
- 1 el komijnzaad
- 2 tl chilivlokken
- 2 tl venkelzaad
- 3 tl gemberpoeder
- 7 zwarte gedroogde limoenen, pitjes verwijderd
- zout
- 150 g dadels, ontpit
instructies
-
Rooster het mosterd-, koriander- en komijnzaad in een koekenpan zonder olie gedurende 5 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om zodat de specerijen niet verbranden.
-
Maal de specerijen en gedroogde limoen in een vijzel met wat zout fijn.
-
Breng de dadels samen met de gevijzelde specerijen, chilivlokken, het venkelzaad en de gemberpoeder en 400 ml water in een pan aan de kook en kook de dadels kapot; dit duurt ongeveer 25 minuten. Als er veel water verdampt is, voeg dan wat extra water toe.
-
Pureer de saus glad in een blender en breng op smaak met zout, wat extra chilivlokken of een beetje suiker.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPT SARA SHAWKAT. FOTOGRAFIE ELZA JO TRATLEHNER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!