aantal 4 |
soep, voorgerecht |
doordeweeks, herfst, kerst |
amerikaans |
Er gaat niets boven een kom dampende soep! Deze chowder met savooiekool is lekker stevig en de makreel geeft ‘m een fijne rokerige smaak. Geen fan van gerookte makreel? Neem dan gerookte zalm, een restje gekookte mosselen of blokjes kabeljauw- of zalmfilet.
Liever geen vissoep? Probeer dan eens deze tomatensoep met paprika en knoflookciabatta. Geheid dat deze op je vaste repertoire eindigt!
Liever geen vissoep? Probeer dan eens deze tomatensoep met paprika en knoflookciabatta. Geheid dat deze op je vaste repertoire eindigt!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el korianderzaad, grof gevijzeld of gekneusd
- 800 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- 1,2 l visbouillon
- 400 g savooiekool
- 200 ml (houdbare) slagroom*
- 300 g gerookte makreel in vlokken
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook 3 min. Voeg het korianderzaad toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schep de aardappel erdoor en bak nog 2 min. Schenk de visbouillon in de pan en breng tegen de kook. Kook de soep in 15 min.zachtjes gaar.
- Maak intussen de savooiekool schoon en snijd in fijne reepjes. Kook de kool in water met zout 4-5 min. Giet de kool af en laat goed uitlekken.
- Pureer de soep van het vuur met de staafmixer.
- Voeg de savooiekool met de slagroom toe en zet de pan terug op het vuur. Kook de soep nog 10 min. zachtjes, tot de kool gaar is. Voeg de makreel toe en verwarm nog 1-2 min. Breng de soep op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout en schep in 4 kommen. Lekker met stevig brood.
Voedingswaarde
* Gepasteuriseerde slagroom schift minder snel dan verse slagroom.
Recepten & styling: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!