aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
spaans |
Voor een powermaal ga je voor deze chorizoworstjes met pompoen-aardappelpuree. Chorizoworstjes worden in de basis gemaakt van varkensvlees en zijn vers, gedroogd of halfgedroogd verkrijgbaar. Een beetje chorizo toevoegen aan je gerecht geeft ’t meteen de nodige pit.
Ingrediënten
- 400 g butternutpompoen geschild, in blokjes
- 1 kg aardappels kruimig, geschild
- 3 el melk
- 40 g boter
- 4 chorizoworstjes vers
- 500 g spinazie
- 3 el kappertjes afgespoeld en kleingesneden
- 1 bosje peterselie plat, blaadjes fijngesneden
- 1 citroen sap
- 80 ml olijfolie extra vergine
- gerookt paprikapoeder pimentón
- om te bestrooien: peterselie cress
Instructies
- Stoom de pompoen in 20-25 min. gaar of doe de pompoen in een magnetronschaal en bereid hem ± 12 min. op vol vermogen tot hij gaar is. Laat uitlekken. Zet intussen de aardappels op in een pan met een laagje water met zout. Breng aan de kook en kook in ± 20 min. gaar. Giet af.
- Verwarm de melk met de boter in een pan op matig vuur bijna tot het kookpunt. Stamp de aardappels met de pompoen tot een gladde puree en voeg geleidelijk de hete melk toe. Voeg zout en peper toe en houd warm.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de worstjes rondom in 10-12 min. gaar. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Klop in een kom de kappertjes, peterselie, het citroensap en de olijfolie en wat zout en peper tot een vinaigrette.
- Schep de puree in een schaal, leg de worstjes en spinazie erop en sprenkel de vinaigrette erover. Bestrooi met een snufje paprikapoeder en peterselie(cress) en serveer.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!