Voor een powermaal ga je voor deze chorizoworstjes met pompoen-aardappelpuree. Chorizoworstjes worden in de basis gemaakt van varkensvlees en zijn vers, gedroogd of halfgedroogd verkrijgbaar. Een beetje chorizo toevoegen aan je gerecht geeft ’t meteen de nodige pit.
Kooktijd1 hourhour
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
400gbutternutpompoengeschild, in blokjes
1kgaardappelskruimig, geschild
3elmelk
40gboter
4chorizoworstjesvers
500gspinazie
3elkappertjesafgespoeld en kleingesneden
1bosjepeterselieplat, blaadjes fijngesneden
1citroensap
80mlolijfolieextra vergine
gerookt paprikapoederpimentón
om te bestrooien:peterseliecress
Instructies
Stoom de pompoen in 20-25 min. gaar of doe de pompoen in een magnetronschaal en bereid hem ± 12 min. op vol vermogen tot hij gaar is. Laat uitlekken. Zet intussen de aardappels op in een pan met een laagje water met zout. Breng aan de kook en kook in ± 20 min. gaar. Giet af.
Verwarm de melk met de boter in een pan op matig vuur bijna tot het kookpunt. Stamp de aardappels met de pompoen tot een gladde puree en voeg geleidelijk de hete melk toe. Voeg zout en peper toe en houd warm.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de worstjes rondom in 10-12 min. gaar. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Klop in een kom de kappertjes, peterselie, het citroensap en de olijfolie en wat zout en peper tot een vinaigrette.
Schep de puree in een schaal, leg de worstjes en spinazie erop en sprenkel de vinaigrette erover. Bestrooi met een snufje paprikapoeder en peterselie(cress) en serveer.