glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
spaans |
glutenvrij
Met gekruide saucijzen geef je gerechten in een handomdraai veel meer smaak. Kies worstjes van de beste kwaliteit en combineer ze heel eenvoudig met een paar ingrediënten. Wij geven je inspiratie uit Spanje.
Ingrediënten
- 2 el extra vergine olijfolie
- 8 dikke chorizo-saucijzen*
- 800 g kerstomaatjes (2 blikken)
- 4 el sherry- of rodewijnazijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 laurierblaadjes
- 40 g zwarte olijven, zonder pit
- 250 g verse trostomaatjes
- 3 el tomatenpuree
- 300 g basmati- of pandanrijst
- 25 g bladpeterselieblaadjes, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 el biocitroenrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit 1 el olie in een ovenvaste braadpan op matig vuur. Bak de verse chorizo-saucijzen hierin in ± 5 min. rondom bruin. Voeg de kerstomaatjes, azijn, suiker, laurier en wat zout en peper toe en schep om. Verdeel de olijven en trostomaatjes erover en zet 30-35 min. in de oven tot de tomaten blaren krijgen en de worstjes gaar zijn.
- Verhit intussen op matig vuur 1 el olie in een middelgrote steelpan. Schep de tomatenpuree hierin 1-2 min. om tot het iets donkerder kleurt. Voeg de rijst toe en schep 2-3 min. om. Voeg 500 ml water toe, roer goed om en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in ± 15 min. gaar. Neem van het vuur en laat afgedekt 10 min. rusten. Schep de peterselie, knoflook en het citroenrasp door de warme rijst. Serveer met de worstjes uit de oven.
Voedingswaarde
calorieën: 1109kcal
eiwit: 37g
vet: 67g
koolhydraten: 87g
* Verse chorizosaucijzen kun je kopen bij sommige slagers. Vind je ze niet, kies dan andere worstjes en voeg ook 125 g in stukjes gesneden droge chorizoworst toe. Zo krijgt de saus ook die chorizosmaak.
RECEPTEN, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: ANSON SMART.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook dit lijstje: salade met kikkererwten – 6 recepten met de peulvrucht
Of: