Chocoladetruffellolly’s

chocoladetrufflelolly's-delicious


aantal 8 | zoet | feestelijk | |
Heerlijk bij een grote, zelfgemaakte latte macchiato, deze super simpele chocoladetruffelolly’s. Gemaakt in een kleine 20 minuten.
kooktijd20 minutes
Afkoelen2 hours
totale tijd2 hours 20 minutes

ingrediënten

  • 100 g chocolade puur, 70% cacao, gehakt
  • 50 g boter in blokjes
  • 50 g poedersuiker gezeefd
  • 1 eierdooier
  • 2 el slagroom of volle melk
  • 2-3 tl rozepeperkorrels
  • 4 el cacaopoeder

instructies

  • Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie in een kom boven heet water. Los de suiker er al roerend in op en klop met een garde de dooier erdoor. Roer de slagroom erdoor. Maal de roze peper in een vijzel en roer dit door het chocolademengsel. Zet de kom in de koeling en laat het truffelbeslag in 1 uur stevig worden.
  • Doe de cacaopoeder in een kom. Schep een flinke eetleper van het chocolademengsel in de palm van je hand en vorm er met twee handen een bolletje ter grote van een lolly van. Haal het balletje enkele keren door het cacopoeder en leg de truffel op een schaal.
  • Laat de truffels even opstijven in de koelkast. Steek er een sateprikker door een serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
delicious.koffie mild&fris past perfect bij deze truffellolly’s!
161005_del11_prod_koffie_fris-v
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.
Bestel delicious.koffie hier
 
Recepten: Eke Mariën, Lenno Munnikes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


chocoladetrufflelolly's-delicious