nr.1 foodmagazine

Chocolade-vanillelolly’s voor amandelchocomelk

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 8 | drankje | herfst, kerst, weekend, winter | |
Slim om altijd standby te hebben liggen: chocoladelolly’s. Je maakt er heel eenvoudig chocolademelk mee door hem te roeren door wat hete melk. Perfect nu het weer wat kouder is.
Ook heel lekker: sinaasappel-chocomelk met tijmroom.
kooktijd20 minuten
Opstijven20 minuten

ingrediënten

  • 250 g pure chocolade minstens 70%
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 vanillesuiker zakje
  • 60 g poedersuiker
  • 20 g boter + extra om in te vetten
  • snufje zout
  • 8 el hagelslag
  • ± 1½ l amandelmelk ongezoet
  • 8 x ± 35 ml cupcakevormpjes siliconen
  • 8 theelepeltjes of stokjes

instructies

  • Smelt alle ingrediënten behalve de hagelslag en de amandelmelk au bain-marie of in de magnetron. Verwarm in de magnetron telkens 1 min. en roer dan door. Laat het chocolademengsel iets afkoelen.
  • Vet de vormpjes in en verdeel de helft van de hagelslag over de bodem. Verdeel het chocolademengsel erover en laat 10 min. opstijven in de koelkast. Zet dan in het midden van elk vormpje een theelepel en zet 10 min. terug in de koelkast. 
  • Verhit de amandelmelk en geef iedereen een kopje hete amandelmelk en een lolly. Geef de slagroom en geschaafde amandelen er apart bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!