aantal 2 |
tussendoortje, zoet |
doordeweeks, familietijd |
|
In plaats van pure chocolade kun jeer ook melkchocolade over raspen.En natuurlijk kun je ook andere koekjes gebruiken. En wil je 'm liever in de magnetron bereiden? Bak de mugcakes dan op 800 of 900 watt ± 2½ min. in je magnetron totdat het mengsel net stevig is en laat dan nog 30 sec. rusten. Serveer met room en rasp er chocolade over.
Kooktijd5 minutesminutes
oventijd20 minutesminutes
Kookgerei
2 ovenvaste mokken of koppen van 250 ml inhoud
Ingrediënten
125mlmelk
4elzoete gecondenseerde melk,blikje
2tlcacaopoeder
1ei
6chocoladekoekjes
pure chocolade om te raspen
geklopte room,voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op ± 200°C. Roer in een maatbeker de gewone en gecondenseerde melk, het ei en cacaopoeder door elkaar.
Verbrokkel de koekjes grof en verdeel ze over de mokken. Schenk het melkmengsel erover.
Zet de koppen in de voorverwarmde oven en bak in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. rusten. Schep in elke mok een lepel room en rasp er wat chocolade over. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 246kcal
eiwit: 8g
vet: 12g
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: TRACY RUTHERFORD | FOTOGRAFIE: GUY BAILEY | STYLING: EMMA KNOWLES