Zin in een kopje geluk? Bak dan deze chocolade mugcake van wat basisingrediënten. Om jezelf of elkaar in no time extra te verwennen. Op de bank, voor bij je lievelingsfilm, onder een dekentje…
Nog meer chocolade? Zoet, zoeter, zoetst: de 15x de lekkerste chocoladetaart
Chocolade mugcake
aantal 2 |
tussendoortje, zoet |
doordeweeks, familietijd |
|
In plaats van pure chocolade kun jeer ook melkchocolade over raspen.En natuurlijk kun je ook andere koekjes gebruiken. En wil je 'm liever in de magnetron bereiden? Bak de mugcakes dan op 800 of 900 watt ± 2½ min. in je magnetron totdat het mengsel net stevig is en laat dan nog 30 sec. rusten. Serveer met room en rasp er chocolade over.
Kookgerei
- 2 ovenvaste mokken of koppen van 250 ml inhoud
Ingrediënten
- 125 ml melk
- 4 el zoete gecondenseerde melk, blikje
- 2 tl cacaopoeder
- 1 ei
- 6 chocoladekoekjes
- pure chocolade om te raspen
- geklopte room, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op ± 200°C. Roer in een maatbeker de gewone en gecondenseerde melk, het ei en cacaopoeder door elkaar.
- Verbrokkel de koekjes grof en verdeel ze over de mokken. Schenk het melkmengsel erover.
- Zet de koppen in de voorverwarmde oven en bak in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. rusten. Schep in elke mok een lepel room en rasp er wat chocolade over. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 246kcal
eiwit: 8g
vet: 12g
koolhydraten: 26g
RECEPT, BEREIDING: TRACY RUTHERFORD | FOTOGRAFIE: GUY BAILEY | STYLING: EMMA KNOWLES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!