Chinese stoombroodjes met vlees (baozi)

Chinese stoombroodjes met vlees (baozi)

aantal 4 | voorgerecht | familietijd, weekend | chinees |
Iedereen kent de zachte Chinese stoombroodjes wel die bij de toko verkocht worden. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken!
Kooktijd45 minutes
Rijzen1 hour 10 minutes
Totale tijd1 hour 55 minutes

Ingrediënten

deeg

  • ½ gist zakje à 7 g, gedroogd
  • ½ tl kristalsuiker fijn
  • 250 g bloem gezeefd + extra voor het bestuiven
  • zonnebloemolie voor het bestrijken en invetten
  • zoete chilisaus en fijngesneden bosui voor erbij

vulling

  • 125 g varkens– of half-om-halfgehakt
  • 1 bosui fijngesneden
  • ½ tl gemberwortel fijngesneden, vers
  • 2 el sojasaus liefst Soy Superior Sauce
  • 1 el zonnebloemolie

Instructies

  • Meng voor het deeg de gist, suiker en bloem. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 175 ml handwarm water in. Meng het water vanuit het midden beetje bij beetje door het bloemmengsel en kneed dan alles tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat deze in een met olie ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, ± 1 uur op een warme plaats rijzen.
  • Meng de ingrediënten voor de vulling met 35 ml water goed door elkaar.
  • Bestuif een werkvlak met bloem en vorm het deeg met de handen tot een rol van ± 5 cm Ø. Snijd de rol met een scherp mes in plakken van 3 cm dik. Duw de plakken met de handpalm plat en rol de plakken met een deegroller uit tot cirkelvormige plakken van 12-14 cm Ø, maak de randen iets dunner. Schep in het midden van de cirkel 2 el vulling, vouw de randen over de vulling en plak zevast met water.
  • Bekleed de stoommand van de stoompan met cirkels bakpapier. Leg de broodjes met de naad onder in de stoompan, ± 2 cm van elkaar, en laat de broodjes nog 10 min. na rijzen onder een vochtige doek.
  • Stoom de broodjes in ± 15 min. gaar. Serveer direct met chilisaus en fijngesneden bosui.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!