aantal 8 |
bijgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst |
chinees |
Het geheim van deze Chinese bimi? Stomen: dan blijft de bimi intens van kleur en smaak!
Kookgerei
- stoommand
Ingrediënten
- 1 el ghee
- 1 el shaohsing, Chinese rijstwijn, toko
- 3 el sojasaus
- 1 tl witte azijn
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 3 el kippenbouillon
- 400 g bimi, in de lengte doorgesneden
- 2 stengels Chinese bieslook, in schuine dunne ringetjes (of ½ bosje gewone bieslook)
- 1 chilipeper, in dunne, schuine ringetjes
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve de bimi, bieslook en chilipeper in een steelpan. Breng aan de kook op matig vuur en neem de saus van het vuur.
- Zet de stoommand op een pan met zacht kokend, licht gezouten water. Stoom de bimi afgedekt in ± 5 min. gaar.
- Leg de gestoomde bimi op een schaal. Doe de bieslook in een kleine kom, voeg de saus toe en schep vlak voor serveren over de bimi. Bestrooi met de chilipeper en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 35kcal
eiwit: 2g
vet: 2g
koolhydraten: 1g
Recepten: delicious. Australië, Fotografie, Styling: Marianne Snel, Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: katsu curry met bimi en edamamebonen | delicious.magazine