Chimichurri-forel met ananas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
chimichurri-forel met ananas - delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |
Chimichurri is de dansende naam van de klassieke Argentijnse chilidressing die – met de fijngehakte koriander erdoor gemengd – over een stevige gegrilde steak gaat. Óf over forel! Maak een weckpot vol. Want de heerlijke pitmaker gaat ook goed in salades (met bijv. avocado) in tomatensoep en op sandwiches met kaas of kip en gegrilde groenten.
kooktijd25 minuten
BBQ of oven15 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 250 g rijst wit
  • 1 ananas rijp
  • 4 forellen schoongespoeld
  • 1 bos koriander blad grof gesneden
  • 1 peper rood, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 limoenen biologisch
  • 8 el olijfolie
  • ½ struik bleekselderij met blad, in boogjes
  • 1 ui rood, fijngesnipperd
  • ook nodig: bbq visklemmen of bbq hamburger rooster

instructies

  • Steek de barbecue 30 min. voordat je begint met roosteren aan, zodat de kooltjes goed heet kunnen worden.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de kroon en een plak van de onderzijde van de ananas af. Halveer de ananas verticaal en snijd de harde kern en schil weg. Snijd ¼ ananas in dunne plakjes. Vul de buikholten van de forellen met de ananas en helft van de koriander. Leg de forellen in een ovenschaal.
  • Klop een dressing van de helft van de rode peper, de knoflook, het sap van 1 limoen en 4 el olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. Schenk de dressing over de forellen. Wentel ze er een keer door en wrijf ook wat dressing in de buikholten. Bewaar de forellen afgedekt in de koelkast.
  • Giet de rijst af en verdeel over een platte schaal zodat het snel kan afkoelen. Boen de laatste limoen schoon, rasp de groene schil en pers de limoen uit. Snijd de rest van de ananas in blokjes. Schep de ananas met de limoenrasp en -sap, rest van de olijfolie, bleekselderij, ui en de rest van de rode peper en koriander door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
  • Klem de forellen in 4 visklemmen en rooster de vissen boven de withete kooltjes in
  • 10-12 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bij slecht weer kun je de forellen ook in een voorverwarmde oven van 200°C, zo’n 15 min. roosteren. Serveer de forellen met de rijstsalade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
M = marineren + makkelijk
Een dubbele portie forel vullen en marineren is geen werk. Dus alle reden om meer mensen te vragen voor een spontaan zomeravondmaal.
voorbereiden
De forellen en de rijstsalade kun je prima ’s ochtends voorbereiden. Vul de forellen pas met de koriander als de barbecue aangaat. Schep de rest van de koriander dan ook door de rijstsalade.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


chimichurri-forel met ananas - delicious