aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |
Chimichurri is de dansende naam van de klassieke Argentijnse chilidressing die – met de fijngehakte koriander erdoor gemengd – over een stevige gegrilde steak gaat. Óf over forel! Maak een weckpot vol. Want de heerlijke pitmaker gaat ook goed in salades (met bijv. avocado) in tomatensoep en op sandwiches met kaas of kip en gegrilde groenten.
Kooktijd:25 minuten
BBQ of oven15 minuten
Totale tijd:40 minuten
M = marineren + makkelijk
Een dubbele portie forel vullen en marineren is geen werk. Dus alle reden om meer mensen te vragen voor een spontaan zomeravondmaal.
voorbereiden
De forellen en de rijstsalade kun je prima ’s ochtends voorbereiden. Vul de forellen pas met de koriander als de barbecue aangaat. Schep de rest van de koriander dan ook door de rijstsalade.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | chimichurri-forel met ananas