Supersnelle vegetarische rendang met Pulled Oats

Supersnelle vegetarische rendang met Pulled Oats

veganistisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | indonesisch |
Minta & Mae nemen de keuken van Janneke Philippi over en vieren de herfst. En wat is er nu meer herfstig dan een lekker bord vol rendang? Minta & Mae maken hun eigen easy cheat versie.
Ga je toch liever voor de klassieke versie? Maak dan deze rendang met kurkumarijst.
Voorbereiding30 minutes

Ingrediënten

  • ± 5 cm gember geschild en in stukken
  • 50 g cashewnoten + extra voor erover
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn
  • tl gemalen koriander
  • 2 stengels citroengras zonder buitenste blad, binnenste grof gesneden
  • 550 ml kokosmelk
  • 350 g Pulled Oats Naturel* 2 pakjes
  • verse koriander en limoen voor erover
  • witte rijst voor erbij

voorraad

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el neutrale olie
  • 2 vegan groentebouillontabletten
  • 2 el lekkere sambal* + extra voor erbij

Instructies

  • Snijd de uien en knoflook klein. Pureer de uien met de knoflook, gember, cashewnoten, kurkuma, komijn, koriander en
  • het citroengras in het hakbakje van de staafmixer en pureer tot gladde pasta.
  • Verhit de olie in een grote pan metdikke bodem en bak de kruidenpasta samen met de sambal al roerend op laag vuur ± 5 min. Voeg de kokosroom toe en verkruimel de bouillonblokjes erover. Meng goed, laat ± 15 min. sudderen en roer regelmatig door. Het moet een dikke saus worden. Voeg de Pulled Oats toe en laat nog 5 min. zachtjes meekoken. Versier met de koriander, de extra cashewnoten en een partje limoen.
  • Serveer met witte rijst en extra sambal.

Voedingswaarde

calorieën: 656kcal
eiwit: 34g
vet: 40g
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
*Pulled Oats, een plantaardige eiwitvervanger op basis van o.a. haver, heeft een beetje de structuur van stukjes draadjesvlees. Te koop in de supermarkt. Sambal jeruk is een frisse sambal, houd je van kruidig neem dan bijv. sambal badjak.

Easy gember schillen doe je zo:

Recept: Redactie delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!