Carrotcake met oranje-proef glazuur

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
carrotcake-delicious


aantal 9 | gebak | pasen, weekend | hollands |
Ja, de vlag kan morgen weer uit, we gaan weer koek happen en struinen over de vrijmarkt. Op de delicious. redactie bakken we vandaag alvast carrotcake met oranje-proof glazuur.
voorbereiding30 minuten
Oven50 minuten
totale tijd1 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 2 perssinaasappels liefst biologisch
  • 300 g wortels
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 200 g roomkaas stevig, bijv. Monchou
  • 3 eieren
  • 215 g bruine basterdsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koekkruiden
  • 150 g rozijnen
  • 100 g walnoten grof gehakt
  • 1 vierkante bakvorm van 20 x 20 cm, ingevet, bodem bekleed met bakpapier

instructies

  • Boen de sinaasappels schoon, rasp het oranje deel van de schil fijn en houd dit apart. Pers de sinaasappels uit. Rasp 200 g van de wortels fijn en houd dit apart. Snijd de rest van de wortels in stukjes en breng dit met25 ml water en 50 ml van het sinaasappelsap aan de kook. Kook de wortel in ± 10 min. zachtjes gaar. Voeg de witte basterdsuiker toe, laat oplossen en pureer het wortelmengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Laat afkoelen.
  • Klop met een garde de roomkaas luchtig, voeg de wortelpuree toe en klop alles tot een egaal mengsel. Laat opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Klop voor de taart de eieren met 175 g van de bruine basterdsuiker dik en schuimig. Roer de olie en het sinaasappelraspsel door het eimengsel en spatel het bakmeel en de koekkruiden er luchtig doorheen. Schep de geraspte wortel, rozijnen en walnoten door het beslag en schep het beslag in de bakvorm. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en stevig. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
  • Kook de rest van het sinaasappelsap tot de helft in. Laat hierin 40 g bruine suiker op laag vuur oplossen. Prik de taart met een satéprikker overal in en schenk het sinaasappelmengsel er gelijkmatig over uit. Laat de taart in de vorm in ± 2 uur afkoelen en op smaak komen. Neem de taart uit de vorm en bestrijk de bovenkant met het oranje glazuur.
Voedingswaarde:
calorieën: 535kcal
| |
vet: 28g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


carrotcake-delicious