carne cruda (Italiaanse steak tartare) met ansjovis, hazelnoten en citroen

carne cruda (Italiaanse steak tartare) met ansjovis, hazelnoten en citroen
RECEPTEN: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.

Carne cruda betekent letterlijk rauw vlees. De beste carne cruda komt van het Piemontese fassona-rund. Dat heeft supermals en goed dooraderd vlees. Op de menukaart staat er vaak carne crudo di fassona battuta al coltello, wat betekent dat het vlees met de hand is gesneden.

Omdat het vlees zo mooi van structuur is, zijn de stukjes niet al te klein. De traditionele bereiding is alleen met zout, peper en misschien wat citroen. Dosia at bij een van haar lievelingsrestaurants een versie met hazelnoot en ansjovis. ‘Zelf rasp ik er nog flink wat citroenschil over: een feestje!’

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | borrelhap, voorgerecht | | italiaans | glutenvrij, lactosevrij
De Italiaanse versie van steak tartare met de stevige smaak van ansjovis, crunch van hazelnoten en friszure citroen.
Kooktijd20 minutes
rusten30 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 300 g ossenhaas
  • 8-10 ansjovisfilets op olijfolie
  • olijfolie, om in te bakken
  • 50 g hazelnoten (liefst uit Piemonte)
  • rasp van ½ (bio)citroen + extra om te versieren
  • 1-2 tl extra vergine olijfolie
  • zoutvlokken

Instructies

  • Snijd de ossenhaas in miniblokjes(± 1⁄2 cm).
  • Laat de ansjovis uitlekken en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een kleine pan en bak de hazelnoten op halfhoog vuur goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • Hak de hazelnoten heel grof.
  • Meng het vlees met de ansjovis, bijna alle hazelnoten, bijna alle citroenrasp en de olijfolie extra vergine. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
  • Laat op kamertemperatuur komen en serveer in kleine bergjes in het midden van het bord. Bestrooi met de laatste hazelnoten, citroenrasp, zoutvlokken en versgemalen peper en bedruppel evt. met wat extra olijfolie.

Voedingswaarde

calorieën: 204kcal
eiwit: 22g
vet: 13g
koolhydraten: 1g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer surf & turf: vitello tonnato