caponata

caponata
CHRIS COURT
glutenvrij, lactosevrij, veganistisch
aantal 6 |
bijgerecht, hapje, voorgerecht |
|
italiaans |
glutenvrij, lactosevrij, vegan
Smeltend zachte aubergine in een zoetzure saus met rozijnen, kappertjes en pijnboompitten. Een Italiaanse klassieker! Veeg de saus op met brood of serveer met een bol burrata of gebakken vis.

19x Italiaans voorgerecht – heerlijke antipasti

Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 40 g rozijnen
  • 80 ml rodewijnazijn
  • olie om in te frituren
  • 3 aubergines, in de lengte in vieren gesneden
  • 4 el olijfolie, om in te bakken
  • 1 rode ui, in 2 cm stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in 2 cm-stukjes
  • evt. 1 tl chilivlokken
  • 400 g tomatenblokjes, uit blik
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 3 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd

Instructies

  • Week de rozijnen met de azijn ± 20 min. in een kleine kom.
  • Kerf intussen de schil van de aubergines een paar keer in. Schenk in een grote koekenpan een bodempje (frituur)olie van ± 2 cm en verhit op hoog vuur. Bak hierin de aubergineparten met enkele tegelijk in 3-4 min. rondom bruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit in een andere koekenpan de olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de ui en bleekselderij 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Schep evt. om met de chilivlokken en voeg de tomaatblokjes toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Voeg het rozijnen-azijnmengsel, de suiker, kappertjes en aubergines toe. Stoof de caponata afgedekt in 15-20 min. gaar. Schep om en voeg zout en peper naar smaak toe. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep vlak voor serveren de pijnboompitten erdoor.

Voedingswaarde

calorieën: 331kcal
eiwit: 4g
vet: 28g
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DAN PEPPERELL, DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!