cannoli met negroni & sinaasappel

cannoli met negroni & sinaasappel
RECEPTEN GEORGIE ESDAILE, THEO RANDALL FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, INDIA WHILEY-MORTON, MICHÈLE TABOZZI STYLING KIRSTEN JENKINS.

De naam cannolo komt van canna, het stuk riet waar het deeg traditioneel omheen werd gewikkeld om een buisvorm te maken, die vervolgens werd gefrituurd en gevuld met gezoete ricotta.

De meeste Italianen zijn dol op zoet en beginnen de dag vaak al met een zoet broodje. Een royaal gevulde cannoli bij de espresso, ’s middags een ijsje op het terras of iets zoets na het avondeten gaat er altijd in, bij jou ook?

Sla dan het Italië-nummer open van delicious. waar we niet alleen de cannoli delen, maar ook een ananas-limoncello-laagjestaart, amaretticakejes met custard en een ontzettend verleidelijke torta bomvol chocolade en amandelen.

Cannoli met negroni & sinaasappel

aantal 8 | gebak, nagerecht | pasen | italiaans |
Het lekkerste rijmpje uit Italië! Cannoli heeft romigheid en crunch, mét de kick van een stevige cocktail. Met dit recept maak je 8 cannoli.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: spuitzak met stermondje van 1½ cm

Ingrediënten

  • 60 ml gin
  • 60 ml rode vermout
  • 60 ml campari + 1 el extra
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • rasp van 1 biosinaasappel
  • 30 g poedersuiker + extra om mee te bestuiven
  • 8 kant-en-klare cannoli-rolletjes*
  • oranjesnippers*, ter garnering

Instructies

  • Breng de gin, vermout, 60 ml campari en fijne kristalsuiker in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook en laat al roerend de suiker oplossen. Zet het vuur iets hoger en laat 10-12 min. zachtjes koken tot het tot ± 60 ml is ingekookt. Neem de negronisiroop van het vuur en laat helemaal afkoelen.
  • Klop met de mixer in een kom de negronisiroop, mascarpone, ricotta, sinaasappelrasp en poedersuiker glad. Voeg de extra 1 el campari toe en klop goed door.
  • Doe over in de spuitzak en spuit wat ricottavulling in elk rolletje. Versier de uiteinden met de oranjesnippers. Bestuif met extra poedersuiker en serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 398kcal
eiwit: 7g
vet: 21g
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
*Kant-en-klare cannoli-rolletjes koop je bij Italiaanse delicatessenwinkels of online. Of maak ze zelf (ga naar deliciousmagazine.nl/cannoli-witte-chocolade). Oranjesnippers zijn stukjes gekonfijte sinaasappelschil. Te koop bij de notenkraam en online.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook een toptoet: crema catalana uit De bijbel van de Spaanse keuken