cannellinibonenpuree met groene asperges & coppa di parma

glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans | glutenvrij
Cannellinibonen zijn supergeliefd in Italië. Ze gaan in antipasti, salade, soep en door de pasta. De zachte, nootachtige smaak leent zich ook perfect voor romige puree.
Tip: Lekker met ciabatta en een frisse tomatensalade.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine en/of staafmixer

ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 750 g cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 ml droge witte wijn
  • 700 g groene asperges
  • 1 biocitroen
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 takje peterselie
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g coppa di Parma

instructies

  • Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en fruit de knoflook hierin ± 1 min. Schep de cannellinibonen erdoor. Voeg de wijn toe en smoor ± 5 min. afgedekt.
  • Verwarm intussen de grillpan voor op hoog vuur. Snijd het houtachtige uit- einde van de asperges. Halveer dikke exemplaren eventueel in de lengte. Schep de asperges om met 1-2 el olijf- olie. Leg ze op de grill bak ze beetgaar in 5-8 min. Draai regelmatig.
  • Rasp of pers de laatste teen knoflook. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de knoflook en citroenrasp met de extra vierge olijfolie. Snijd de peterselie fijn.
  • Pureer de cannellinibonen tot een gladde puree. Meng de crème fraîche door de warme puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Strijk de puree op 4 borden. Leg er de geroosterde asperges en de coppa di Parma op. Besprenkel met de citroen- knoflookolie en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 651kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
STUDIO PHILIPPI