cake met pruimen

cake met pruimen
RECEPTEN: TRACEY PATTISON, LUCY NUNES | STYLING: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS.

Ga naar de markt en kies perzik, framboos, meloen, bes, braam, abrikoos, kers, nectarine of tropische pitaja en papaja. Want zomerfruit smaakt fris, lekker en juist nu fantastisch, al helemaal in een sappige cake!

Doe al dat vrolijke fruit in je salade, cake, pavlova, taart en homemade ijsjes en proef de zomer. Met de recepten in ons juli-nummer ben je de hele zomer zoet.

Cake met pruimen

aantal 10 | taart, zoet | | |
Ideaal om mee te nemen en samen buiten te eten. Natuurlijk kun je deze fruitcake ook maken met perzik of nectarine.
Kooktijd15 minutes
rusten + oven50 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: cakevorm van 20×30 cm

Ingrediënten

  • 240 g poedersuiker
  • 150 g amandelmeel of fijngemalen amandelen
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 6 eiwitten
  • 160 g gezouten boter, gesmolten, afgekoeld
  • rasp van 1 biocitroen
  • 500 g rode pruimen ontpit, in dunne partjes + extra voor erbij (of ander steenfruit zoals perziken of nectarines)
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 1 tl vanillepasta
  • 200 g crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  • Zeef de poedersuiker boven een grote kom. Voeg het amandelmeel of de gemalen amandelen en het zelfrijzend bakmeel toe en meng alles.
  • Klop in een andere kom de eiwitten schuimig. Voeg het meelmengsel, de gesmolten boter en de citroenrasp hieraan toe en roer alles goed door elkaar. Schenk het beslag in de bakvorm en laat 10 min. rusten.
  • Leg de pruimenpartjes erop, zonder ze in het beslag te drukken. Bestrooi met ruwe rietsuiker.
  • Bak de cake in 35-40 min. goudbruin; hij is gaar als een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake minstens 15 min. rusten. Roer intussen de vanillepasta door de crème fraîche. Serveer de cake met de room en extra pruimenpartjes.

Voedingswaarde

calorieën: 434kcal
eiwit: 8g
vet: 27g
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
Tip: Deze fruitcake kan ook met perzik of nectarine worden gemaakt.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Is de zomer jouw favoriete fruitmaand, bak dan ook zeker: abrikozen-amandeltaart