aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
indiaas |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
indiaas |
Butter chicken is een bekend Indiaas kipgerecht met heerlijke saus. Elke Indiase kok heeft z’n eigen recept en jij straks ook!
Met kant-en-klare boemboe zet je hem binnen een half uur op tafel. Kun je geen kipgehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal met behulp van de pulseknop van de de keukenmachine fijn tot gehakt. Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.
We gokken dat hier ook veel lekkers voor je tussen zit: 14x recepten om verrukkelijk Indiaas te koken!
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst, volkoren
- 300 g kipgehakt
- 3 el paneermeel
- 2 el zonnebloemolie
- 1 paksoi, witte stelen in reepjes, blad grof gesneden
- 80 ml boemboe voor butterchicken (supermarkt, toko)
- 500 g passata (gezeefde tomaten)
- 100 ml slagroom
- 250 g cherrytomaatjes
Instructies
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met het paneermeel en zout en peper naar smaak. Rol balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de witte paksoistelen toe en bak 3 min. mee. Schep de boemboe erdoor en bak nog 1 min.
-
Schenk de gezeefde tomaten in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Voeg het groene paksoiblad, de slagroom en de cherrytomaatjes toe en stoof de curry afgedekt nog 10 min.
-
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de butter chicken met paksoi erover.
Voedingswaarde
calorieën: 675kcal
eiwit: 29g
vet: 28g
koolhydraten: 71g
RECEPT, STYLING, BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!