Bruschette met tomatenconfit en ricotta

Bruschette met tomatenconfit en ricotta

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hapje | feestelijk, weekend, zomer | italiaans | vegetarisch

Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen… Als je toch bezig bent, maak deze bruschette variant dan ook...

Voorbereiding:15

Kooktijd:30

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el venkelzaad gekneusd*
  • 1 tl kristalsuiker
  • 500 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 250 g ricotta
  • basilicumblaadjes voor serveren

ook nodig

  • bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng de olie, knoflook, venkelzaad, suiker en tomaten in een kom. Breng op smaak met zout en peper en schep door elkaar. Schep de tomaten op een met bakpapier beklede braadslee en rooster ze ± 30 min. of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
  3. Rooster intussen het brood in de oven of grillpan. Bestrijk met de ricotta, verdeel de tomaatjes erover en sprenkel met tomatensap uit de braadslee. Bestrooi met zout en peper, leg er basilicum op en serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 455 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 42 g

* Venkelzaad is te koop bij grotere supermarkten en biologische winkels.

Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies & David Morgan

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!