vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
vegetarisch
voorgerecht |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
vegetarisch
Mochten er nog geen verse Nederlandse tuinbonen zijn, dan zijn de frisgroene bonen uit de diepvries een goed alternatief voor deze Toscaanse antipasto.
Ingrediënten
- 200 g tuinbonen, vers of uit de diepvries
- 2 el ricotta
- 2 zuurdesemboterhammen
- 2 tenen knoflook + evt. extra
- 3 el olijfolie
- 8-12 blaadjes salie
- evt. geraspte parmezaans en citroensap
Instructies
-
Blancheer de tuinbonen ± 1 min. en dubbeldop ze door het stugge, grijze velletje te verwijderen. Kook de tuinbonen in ruim water zonder zout zacht in ± 4 min. Giet af en laat ze afkoelen.
-
Houd 2 el tuinbonen apart. Prak de rest met een vork. Prak de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper. De puree heeft een zachte smaak. Voeg, als je van een sterkere smaak houdt, wat extra geraspte knoflook, parmezaan of citroensap naar smaak toe.
-
Halveer de boterhammen. Rooster ze in een grillpan goudbruin en krokant.
-
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de knoflook, de apart gehouden tuinbonen en de salieblaadjes 2-3 min., tot de knoflook goudbruin en de salieblaadjes krokant zijn.
-
Besmeer het brood (de crostone) met de tuinbonen-ricottapuree en schep de gebakken tuinbonen met de knoflook, de salieblaadjes en de olijfolie erop.
Voedingswaarde
calorieën: 169kcal
eiwit: 7g
vet: 10g
koolhydraten: 10g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!