bruschetta met geroosterde paprika

bruschetta met geroosterde paprika
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIAN PARISI, DOSIA BREWER FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING DAVID MORGAN

Wat je al snel leert wanneer je kookt voor een grote groep, is dat gasten vaak met trek binnenkomen. Zet daarom meteen iets op tafel dat je van A-Z kunt voorbereiden, zodat jij je handen vrij hebt om bij te praten en zelf ook een glaasje mee te drinken.

Voor nog meer hoogzomerse Italiaanse recepten voor grote groepen, blader je nu door het Italië-nummer van delicious.

Voorkeur: lactosevrij

aantal 8 | bijgerecht, hapje | | italiaans | lactosevrij

Alleen maar blije gezichten aan tafel als je deze broodjes, knapperig geroosterd, met sappig, zoete paprika op tafel zet. Een beter voorafje is er eigenlijk niet.

Kooktijd:20

ovengrill + oven45

Totale tijd:1 5

Ingrediënten

  • kg rode paprika’s
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el fijngehakte oregano + extra blaadjes om mee te bestrooien
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • verse vijgen en vleeswaren, voor erbij

bruschetta

  • 1 desemstokbrood, in schuine plakjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Instructies

  1. Verwarm de overgrill voor op de hoogste stand. Verdeel de paprika’s over een met aluminiumfolie beklede bakplaat, met de steeltjes naar boven. Gril, af en toe draaiend, ± 35 min. of totdat de buitenkant volledig geroosterd en zwart geblakerd is.
  2. Neem uit de oven, doe in een vergiet en dek af. Laat ± 15 min. staan. Pel de huid eraf en snijd het vruchtvlees in grote repen, verwijder de zaden.
  3. Verdeel de paprika over een platte schaal. Meng de 2 el olie, gehakte oregano en knoflook in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de paprika.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de broodplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Rooster in ± 10 min. goudbruin en knapperig. Beleg de warme bruschette met de gemarineerde paprika. Bestrooi met de extra oregano en serveer de verse vijgen en vleeswaren erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 272 kcal
  • eiwit: 12 g
  • vet: 8 g
  • koolhydraten: 36 g

Tip: Maak de bruschette eerder en bewaar afgesloten. Ook de paprika’s kun je eerder maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIAN PARISI, DOSIA BREWER FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING DAVID MORGAN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: pasta met tomatensaus, 22 recepten