vegetarisch
aantal 6 |
hapje |
bbq |
italiaans |
vegetarisch
Begin je bbq-feest met een steengoed Italiaans hapje: knapperige bruschetta met gegrilde courgetteplakjes, mozzarella, munt en chili. Je hoeft niets voor te bereiden – maak ze gewoon à la minute zodra het vuur heet genoeg is.
Kookgerei
- ook nodig: mandoline, BBQ of grillpan
Ingrediënten
- 600 g courgettes 4 kleine, in dunne plakjes geschaafd, liefst op de mandoline
- 2 tenen knoflook, geperst
- 5 el extra vergine olijfolie
- 3 el citroensap
- 6 sneetjes zuurdesemstokbrood of ciabatta
- 3 takjes verse munt blaadjes geplukt, in stukjes gescheurd
- 600 g buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
- ½ tl Aleppo-peper, of chilivlokken
Instructies
- Steek de BBQ aan of verhit een grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Schep de courgetteplakjes in een grote kom om met de knoflook, de helft van de olie en wat zout en peper.
- Gril de courgetteplakjes in porties 1-2 min. per kant tot ze schroeiplekjes krijgen. Schep ze in een grote kom om met het citroensap en de rest van de olie. Gril de sneetjes brood 2-3 min. per kant of tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
- Schep vlak voor serveren de courgette om met de munt. Leg de bruschetta’s op een schaal en verdeel de courgettesalade en mozzarella erover. Bestrooi met Aleppo-peper en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 394kcal
eiwit: 17g
vet: 30g
koolhydraten: 13g
RECEPTEN: CARA DEVINE, LUCY NUNES | STYLING: DAVID MORGAN | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!