paaskrans met kwartelei en tomaatjes

paaskrans met kwartelei en tomaatjes

Naast deze paaskrans op zoek naar meer inspiratie? Bestel het april-nummer van delicious.!

Paaskrans met kwartelei en tomaatjes

aantal 1 | brunchgerecht, ontbijtgerecht | feestelijk, pasen | internationaal |
Echt uitpakken met het ontbijt op zondag? Maak een feestelijke krans van kleine broodjes en verstop in elk broodje een kwartelei. Je kunt bovenop elk broodje ook nog een kerstomaatje meebakken. Je zult zien: voor herhaling vatbaar!


Voor het gezonde gevoel maak je er een supersnelle citrussalade bij.
Voorbereiding45 minutes
Kooktijd25 minutes
1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 2 zakjes droge gist à 7 g
  • 2 el suiker
  • 535 g bloem voor brood
  • 135 g polenta + extra om te bestuiven
  • 1 tl kummel, grof gevijzeld + extra om te versieren
  • 25 kwarteleitjes
  • 100 g rauwe ham
  • 1 oranje paprika in mini-blokjes
  • 75 g gruyère, geraspt
  • 1 bosje dille fijngesneden + een paar takjes als versiering
  • 25 kerstomaatjes als versiering
  • 50 ml melk, om te bestrijken

Instructies

  • Meng de gist in een grote kom met 1 el suiker en 50 ml lauwwarm water. Laat ± 5 min. staan tot het gistmengsel schuimt. Voeg de rest van de suiker, bloem, polenta, ½ tl kummel, 1 el zout en 350 ml lauwwarm water toe en roer tot net gemengd. Kneed het deeg op een werkblad of in de keukenmachine 8-10 min. stevig door tot het mooi glad is. Laat afgedekt in de kom ± 1 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
  • Kook intussen de kwarteleieren in ± 3 min. in kokend water gaar. Spoel koud af en pel ze.
  • Laat ze afkoelen. Rol elk eitje in een plakje ham.
  • Meng de paprika met de gruyère, wat versgemalen peper, de rest van de kummel en de fijngesneden dille.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het deeg in 25 gelijke balletjes. Druk telkens een deegballetje plat en verdeel er wat van het kaasmengsel over. Duw er een eitje in, vouw het deeg er weer omheen en rol er voorzichtig weer een balletje van.
  • Bekleed een groot bakblik met bakpapier en zet in het midden een ovenbestendig bakje van 6-7 cm Ø met wat water. Het water verdampt in de oven en zorgt dat het brood lekkerder wordt en niet uitdroogt. Schik de bolletjes eromheen in een dubbele krans. Laat de bolletjes op een warme plaats nog 30 min. rijzen.
  • Bestrijk de broodjes met melk, bestrooi met wat polenta en kummel en bak in het midden van de oven in 20-25 min. gaar. Als de broodjes hol klinken als je er op klopt, zijn ze goed. Laat iets afkoelen en bestrooi met de rest van de dille.

Voedingswaarde

calorieën: 165kcal
eiwit: 9g
vet: 5g
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
recepten Dosia Brewer fotografie Eric van Lokven styling Jet Krings bereiding Vanja van der Leede
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: onze 23 populairste paasbrunch recepten