Broodje geroosterd varkensvlees op z’n vietnamees

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
varkensvlees-delicious


aantal 10 | hoofdgerecht | weekend | |
Waar wij in het barbecueseizoen trek in hebben? Fluffy broodjes gevuld met slowgegaard varkenvlees, knapperige pickle van rettich en wortel en een zoete saus met Aziatische smaakmakers.
kooktijd25 minuten
BBQ/Oven5 uur
totale tijd5 uur 25 minuten

ingrediënten

  • kg varkensnek*
  • 10 witte afbakbroodjes of ongevulde gestoomde broodjes van de toko
  • zoetzuur van wortel en daikon rammenas
  • 400 ml rijstazijn
  • 75 g suiker
  • 1 winterwortel in dunne plakken
  • ½ daikon dun gesneden

saus

  • 1 el sesamzaad geroosterd
  • 2 el gember vers, geschild en fijngeraspt
  • 3 el rijstazijn
  • 5 el chilisaus zoet
  • 3 el sojasaus
  • 1 limoen sap
  • 5 el zonnebloemolie

garnering

  • 1 zoete ui in dunne halve ringen
  • 1 komkommer in dunne plakken met een kaasschaaf
  • 10 takjes koriander
  • ook nodig: mandoline**

instructies

  • Maak een half uur van tevoren de barbecue aan en gebruik zodra de kooltjes witheet zijn de deksel om de temperatuur goed te regelen, of verwarm de oven voor op 100°C. Kruid het vlees met zout en peper en verpak het in aluminiumfolie. Steek een kernthermometer in het midden van het vlees (niet op het bot) en laat het garen tot de kern een temperatuur van 88°C heeft, dit duurt zo’n 4-5 uur.
  • Verwarm voor het zoetzuur de rijstazijn, suiker en 1 el zout met 75 ml water 2 min. in een steelpan. Neem van het vuur, leg de wortel en daikon erin en laat 1 uur staan.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet zoetzuur en saus tot gebruik koel weg.
  • Bereid vlak voor het serveren de broodjes volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Laat het vlees iets afkoelen en pluk het van het bot. Procureur kun je in stukjes verdelen.
  • Beleg de broodjes met het vlees, wat zoetzure groenten, ui, komkommer en koriander en besprenkel met de saus.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Is varkensnek moeilijk te krijgen, neem dan ± 600 g varkensprocureur zonder bot.
** Een mandoline om wortel en daikon flinterdun te snijden, koop je bij kookwinkels.
Recept: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!