broodje gegrilde zwaardvis met karameluien & salsa verde

broodje gegrilde zwaardvis met karameluien & salsa verde
RECEPTEN, BEREIDING SCOTT PICKETT, JOEL BENNETTS, PHIL WOOD FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | lunchgerecht | lunch | internationaal | lactosevrij

Vis kan chique en elegant zijn, maar ook easy en comfortabel. Dit broodje is een crowdpleaser eerste klas!

Kookgerei

  • kleine keukenmachine of staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 4 zwaardvissteaks à 110 g zie goodfish.nl voor verantwoorde vangst of 4 moten albacore tonijn
  • olijfolie om mee te besprenkelen
  • sap van 1 citroen
  • 4 zachte broodjes opengesneden, snijdvlakken getoast
  • 100 g rucola

salsa verde

  • ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
  • ½ bosje koriander blaadjes geplukt
  • 150 ml extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • sap van 1 citroen

karameluien

  • 1 grote rode ui in dunne ringen
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 25 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl grof gemalen zwarte peperkorrels

tartaarsaus

  • 200 g mayonaise
  • 40 g kleine kappertjes afgespoeld en
  • uitgelekt
  • 40 g kleine augurken fijngesneden
  • 40 g sjalot fijngesneden
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 el citroensap

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in het hakbakje van de staafmixer. Doe de salsa verde in een kom en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
  2. Doe alle ingrediënten voor de karameluien in een grote koekenpan en bak op matig tot laag vuur. Laat de uien in 12-15 min. zacht worden en karamelliseren. Schep ze op een bord.
  3. Doe alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kom, breng op smaak met citroensap, peper en zout en zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de vissteaks met wat olie en bestrooi ze met wat zout. Gril ze 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn. Besprenkel met wat citroensap.
  5. Besmeer de broodjes vlak voor serveren met tartaarsaus. Beleg ze met de karameluien, rucola, de vis en salsa verde. Dek af met de kapjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 979 kcal
  • eiwit: 29 g
  • vet: 80 g
  • koolhydraten: 32 g
RECEPTEN, BEREIDING SCOTT PICKETT, JOEL BENNETTS, PHIL WOOD
FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook dit heerlijke recept: broodje pulled zalm met basilicumsaus