lactosevrij
aantal 4 |
lunchgerecht |
lunch |
internationaal |
lactosevrij
Vis kan chique en elegant zijn, maar ook easy en comfortabel. Dit broodje is een crowdpleaser eerste klas!
Kookgerei
- kleine keukenmachine of staafmixer met hakbakje
Ingrediënten
- 4 zwaardvissteaks à 110 g zie goodfish.nl voor verantwoorde vangst of 4 moten albacore tonijn
- olijfolie om mee te besprenkelen
- sap van 1 citroen
- 4 zachte broodjes opengesneden, snijdvlakken getoast
- 100 g rucola
salsa verde
- ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
- ½ bosje koriander blaadjes geplukt
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook gepeld
- 1 chilipeper fijngesneden
- sap van 1 citroen
karameluien
- 1 grote rode ui in dunne ringen
- 50 ml rodewijnazijn
- 25 g bruine basterdsuiker
- 1 tl grof gemalen zwarte peperkorrels
tartaarsaus
- 200 g mayonaise
- 40 g kleine kappertjes afgespoeld en
- uitgelekt
- 40 g kleine augurken fijngesneden
- 40 g sjalot fijngesneden
- 2 el fijngesneden peterselie
- 1 el citroensap
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in het hakbakje van de staafmixer. Doe de salsa verde in een kom en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Doe alle ingrediënten voor de karameluien in een grote koekenpan en bak op matig tot laag vuur. Laat de uien in 12-15 min. zacht worden en karamelliseren. Schep ze op een bord.
- Doe alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kom, breng op smaak met citroensap, peper en zout en zet tot gebruik in de koelkast.
- Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de vissteaks met wat olie en bestrooi ze met wat zout. Gril ze 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn. Besprenkel met wat citroensap.
- Besmeer de broodjes vlak voor serveren met tartaarsaus. Beleg ze met de karameluien, rucola, de vis en salsa verde. Dek af met de kapjes.
Voedingswaarde
calorieën: 979kcal
eiwit: 29g
vet: 80g
koolhydraten: 32g
RECEPTEN, BEREIDING SCOTT PICKETT, JOEL BENNETTS, PHIL WOOD
FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook dit heerlijke recept: broodje pulled zalm met basilicumsaus