broodje gegrilde zwaardvis met karameluien & salsa verde

broodje gegrilde zwaardvis met karameluien & salsa verde
RECEPTEN, BEREIDING SCOTT PICKETT, JOEL BENNETTS, PHIL WOOD FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
lactosevrij
aantal 4 | lunchgerecht | lunch | internationaal | lactosevrij
Vis kan chique en elegant zijn, maar ook easy en comfortabel. Dit broodje is een crowdpleaser eerste klas!

Kookgerei

  • kleine keukenmachine of staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 4 zwaardvissteaks à 110 g zie goodfish.nl voor verantwoorde vangst of 4 moten albacore tonijn
  • olijfolie om mee te besprenkelen
  • sap van 1 citroen
  • 4 zachte broodjes opengesneden, snijdvlakken getoast
  • 100 g rucola

salsa verde

  • ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
  • ½ bosje koriander blaadjes geplukt
  • 150 ml extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • sap van 1 citroen

karameluien

  • 1 grote rode ui in dunne ringen
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 25 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl grof gemalen zwarte peperkorrels

tartaarsaus

  • 200 g mayonaise
  • 40 g kleine kappertjes afgespoeld en
  • uitgelekt
  • 40 g kleine augurken fijngesneden
  • 40 g sjalot fijngesneden
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in het hakbakje van de staafmixer. Doe de salsa verde in een kom en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
  • Doe alle ingrediënten voor de karameluien in een grote koekenpan en bak op matig tot laag vuur. Laat de uien in 12-15 min. zacht worden en karamelliseren. Schep ze op een bord.
  • Doe alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kom, breng op smaak met citroensap, peper en zout en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de vissteaks met wat olie en bestrooi ze met wat zout. Gril ze 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn. Besprenkel met wat citroensap.
  • Besmeer de broodjes vlak voor serveren met tartaarsaus. Beleg ze met de karameluien, rucola, de vis en salsa verde. Dek af met de kapjes.

Voedingswaarde

calorieën: 979kcal
eiwit: 29g
vet: 80g
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING SCOTT PICKETT, JOEL BENNETTS, PHIL WOOD
FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook dit heerlijke recept: broodje pulled zalm met basilicumsaus